Hugo Helmig

HUGO HELMIG ANNONCERER DANSK TOUR EFTER ET SUCCESFULDT 2018
2018 vil uden tvivl være et år, Hugo Helmig sent glemmer. Han har spillet over 70 koncerter i Danmark og udland, modtaget 2 Gaffa Awards og Politikens iByen Pris. Hans seneste single ’Wild’ er på under to måneder blevet spillet over 5 millioner gange på diverse streamingtjenester, og ligesom debutsinglen ’Please Don’t Lie’, har den ligget nummer 1 på den danske airplay chart flere uger i træk.

Hugo Helmig har efterhånden etableret sig som et af Danmarks allerstørste pop-talenter. Med singlerne ’Eyes Wide Shut’, ’Times of War’ og ’Please Don’t Lie’ fra debut EP’en Promise har sangeren taget det danske publikum med storm. Sidstnævnte single var den mest spillede danske sang på radio sidste år samt er blevet streamet over 30 millioner gange.

Den seneste single ’Wild’ følger i debutsinglens fodspor og har ligget nummer et på dansk radio de seneste fire uger. Det er ikke blot danskerne, der har fået øjnene op for den unge sanger og sangskriver. I Tyskland kravlede ’Please Don’t Lie’ hele vejen op ad hitlisterne og endte som nummer tre på den officielle tyske airplay chart. Opfølgeren ’Wild’ er i skrivende stund på vej i Top 20 i Tyskland.

Udover hans forårs-tour i starten af året, har den 20-årige sanger haft en meget travl sommer, hvor det er blevet til koncerter på bl.a. Spot Festival, Smukfest, Jelling Festival, Nibe Festival samt flere tyske festivaler.

Hugo Helmig udtaler sig om sit gennembrudsår:
”Det har været et fantastisk år. Jeg har ligesom fået taget min mødom flere gange. Første festival, første tv-show, første pris, første tyske koncert. Der har været fart på, men jeg føler også, at både jeg selv og bandet er vokset helt vildt. Nu glæder jeg mig bare til, at vi skal afsted igen og besøge de danske byer og spille en masse nye sange.”

 

ANTON WALTER TAGER MED PÅ HUGO HELMIGS DANMARKS TURNÉ SOM SUPPORT.

Den unge sanger og sangskriver fra Amager er et hidtil ubeskrevet blad i det danske poplandskab, men hans debut single ’Min Dag’ har nu streamet over 250.000 gange.

Netop ‘Min Dag’ singlen oser af selvtillid og musikalsk overskud, som er sjældent set for en artist og sangskriver, der blot er midtvejs i sine teenageår. Anton Walter skriver popsange om at være ung midt i byen – det er tekster om den forvirrende ungdomskærlighed, og den unge sangskriver formår at omfavne både festerne og de tunge tanker, der kan følge med efter lidt for lange nætter.

Efter succesen som opvarmning til Hugo Helmigs udsolgte koncert i Lille VEGA d. 19. december, har Hugo nu valgt at Anton Walter skal med ham rundt i Danmark og spille support.

Anton udtaler sig om den store mulighed Jeg ser den her Danmarks turné som en helt vild god mulighed for at komme ud og få noget erfaring på scenen, og efter jeg havde opvarmet hans publikum på VEGA i slutningen af december, var jeg heller ikke i tvivl om, at det var det her, som jeg gerne ville. Så jeg er utrolig glad og beæret over at få muligheden for at gøre det hele igen. Også lidt stolt.”

Anton Walter er opvokset på Amager, hvor han stadig bor, og bydelen er ikke blot centrum i Antons liv, men også i sangskrivningen. De umiddelbare tekster tager ofte udgangspunkt i ting, han oplever med vennerne, og rimene har strømmet siden 4-5 klasse, hvor de blev skrevet med blyant bagerst i kladdehæfterne. Da rimene skulle akkompagneres, samlede Anton først guitaren op, og har siden også lært sig selv at spille klaver.

Anton Walter udgiver sin anden single d. 8. marts.

Lyt til ’Min Dag’ her: https://spoti.fi/2RYoEEq

 

Rigtig go’ fornøjelse!

Support - ANTON WALTER