Peter Sommer & Tiggerne + Special Guest Søren Huss

Oplev to af tidens ypperste danske sangskrivere på scenen sammen, når Peter Sommer inviterer kollegaen Søren Huss med som gæst på sin vinterturné.

Til vinter pakker Peter Sommer og Tiggerne atter bandbussen og drager på landevejen. Denne gang har de dog inviteret en ganske særlig gæst med ombord. På den forestående vinterturné, der sender dem rundt i en række af landets smukkeste koncertsale, medbringer de kollegaen Søren Huss som special guest.

Om samarbejdet fortæller Peter Sommer:
»Søren Huss er simpelthen The Dude, man vil elske at mødes med i musikken. Han behøver ikke sige ret meget, før at man præcist mærker hele hans indre skala. Fandeme sin egen, men altid med lysten til at dele med alle os andre blåtonede melankolikere. Tiggerne og jeg tager imod dette samarbejde med respektfuld kyshånd og glæder os til at høre Søren Huss på vores sange, og måske endnu mere, få lov til at spille med på nogle af hans«.

Søren Huss ser ligeledes frem til turnéen:
»Det var da Peter Sommer, i 2008, udgav ”Til Rotterne, til kragerne og til hundene”, at jeg for alvor fik øjnene og ørene op for ham. Jeg blev simpelthen blæst bagover af hans sange og i særdeleshed lyrikken. Jeg var lige begyndt at skrive på dansk og fornemmede hans ubesværede adgang til poesien og det danske sprog, som er få forundt. Og hans mod til at sætte alt på spil i sine sange. Det satte spor i mig og jeg glæder mig utålmodigt til at dele scene, ord og lyd med Peter og ikke mindst Tiggerne, der er et af landets ypperste livebands«.

 

Nyt album

Peter Sommers femte album ’Elskede at drømme, Drømmer om at elske’ fra 2018 har været en kunstnerisk og kommerciel triumf, der har cementeret hans status som en af landets skarpeste sangskrivere. Her bød den ene halvdel af udspillet på et samarbejde med duoen Bremer/McCoy, mens også navne som Benal, Mikael Simpson, Turbolens samt Sommers faste band Tiggerne medvirkede.

Anmelderne applauderede Peter Sommers tårnhøje musikalske ambitionsniveau og ærlige granskning af den svære kærlighed på albummet, mens publikum strømmede til Sommer og Tiggernes koncerter rundt om i landet. Her leverede holdet blandt andet en regulær magtdemonstration på Orange Scene under årets Roskilde Festival.

Søren Huss er i sin egen ret en af de stærkeste eksponenter for dansksproget sangskrivning, vi har herhjemme i disse år. Hans seneste album ’Midtlivsvisen’ kom i november 2017, hvor anmelderne tog varmt imod med roser en masse og hyldede udgivelsen som Huss’ bedste kuld sange til dato. På albummet tog Søren Huss lyrisk favntag med tilværelsen som nogleogfyrreårig mand med buler i livet, mens musikken legesygt flirtede med den danske visetradition. Resultatet var et personligt og rørende udspil, der blev belønnet med en Steppeulv-statuette i kategorien ”Årets Album”.

Under det unikke turnésamarbejde kan publikum således se frem til at møde to sangskrivere på toppen af deres musikalske og lyriske game. Ved vinterkoncerterne vil man ikke alene kunne opleve dem hver for sig, de vil også optræde sammen på scenen. Her vil Sommer og Huss mødes i musikken, i ordene, i tonerne og i melankolien, de vil bidrage til hinandens materiale og tilføje sangene nye nuancer og stemninger.