Teitur – Home

Færøskfødte Teitur kan noget helt særligt. Hans sange er kendt for at fange lytteren i et intenst og forførende greb, der ikke sådan giver slip igen. Genren er indierock og pop, og guitaren er normalt hans faste følgesvend.

Netop nu er Teitur aktuel i TV2s Toppen af Poppen, hvor han blandt andet giver et helt særligt Teitur-twist på sange fra Medina, Carl Emil Petersen og Anders Blichfeldt.

Med to danske Grammy-statuetter og 8. studiealbums i bagagen er Teitur efterhånden en erfaren herre på musikscenen. Han har spillet koncerter over hele verden, og hans sange er blevet indspillet af blandt andet Seal, Corinne Bailey Rae og Emilie Simon.

Til koncerten vil publikum blive forkælet med favoritterne, klassikerne og helt nye sange. Teitur beskriver koncerten som ’magisk’, da han får selskab på scenen af multi-instrumentalisten Gustav Ljunggren.

Teitur debuterede i 2003 med ”Poetry & Aeroplanes” og har senest udgivet albummet ”I Want to be Kind”.

 

Tyskfødte GRETA er en kunstner i stormende udvikling.

Med sin nyligt udgivne debut-EP (Ardent Spring Pt.1) høster hun store roser for både udgivelse og koncerter og sætter med sin drømmende 80’er-synthpop sit umiskendelige præg på den danske indiepop-scene.

Som opvarmning på Teiturs forårstour fører GRETA publikum gennem et landskab af genfundne skatte: Sange fra hendes tidlige kunstneriske udvikling, kort efter hun var flyttet til Danmark — sange som Teitur tilfældigt opdagede og forelskede sig i. Sange der rummer vilde naturlandskaber, uskyld og ungdommens længsel og forvirring. Sange der, anført af Gretas glasklare stemme, dragende stemninger og foranderlige harmonier, går lige i sjælen.

EP’en Wild&Young er produceret af Teitur og indspillet af Greta og norske guitarist Erlend Eggestad i en kold december på Færøerne. Wild&Young udkommer i slutningen af marts.