Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål?

Tak for et brag af en fest. På gensyn i uge 34, 2024.

Siden opdateres med ny information om festivalen ’24 i efter ’23.

Forestil dig en sensommerlørdag, hvor du og dine venner bliver forkælet med livemusik i 12 timer.

Hvor gæstfriheden, hyggen og de Sydfynsk’ feelgood-vibes, er til at føle på. Du er landet på den smukkeste grønne plads bag ved Gymnastikhøjskolen i Ollerup, til endagsfestivalen Olympen Live.

Du er netop her, fordi du elsker en god fest og livemusik.

Du bemærker det overalt, her er højt til loftet, alle er glade, den fynske street food smager godt, fadøllene, vinen og drinksene er kolde. Musikken fra de danske stjerner på scenen toner ud over pladsen, mens du nyder livet.

𝙎𝙠𝙪𝙡𝙙𝙚𝙧𝙣𝙚 𝙛𝙖𝙡𝙙𝙚𝙧 𝙣𝙚𝙙, 𝙢𝙪𝙨𝙞𝙠𝙠𝙚𝙣𝙨 𝙫𝙞𝙗𝙧𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙚𝙧 𝙛𝙖̊𝙧 𝙠𝙧𝙤𝙥𝙥𝙚𝙣 𝙩𝙞𝙡 𝙖𝙩 𝙙𝙖𝙣𝙨𝙚 𝙤𝙜 𝙡𝙞𝙫𝙨𝙚𝙣𝙚𝙧𝙜𝙞𝙚𝙣 𝙧𝙪𝙡𝙡𝙚𝙧 𝙞𝙜𝙚𝙣𝙣𝙚𝙢 𝙠𝙧𝙤𝙥𝙥𝙚𝙣…

Musikken

Musikprogrammet '24 offentliggøres i efteråret '23

Billettyper

Barn (395 kr. + gebyr)
Standardbillet (695 kr. + gebyr)
VIP-billet (2.195 kr. + gebyr)
Handicapbillet inkl. ledsager (695 kr. + gebyr)

Fælles værdier

I Live Culture har vi et stort fokus på at skabe en god koncertoplevelse for alle gæster. Vi går op i diversitet, traditioner og lokal forankring.

Vi forventer at alle gæster der deltager til Olympen Live, opfører sig pænt og hjælper til at med at skabe en fantastisk endagsfestival.

Vi sorterer affald, vi gør vores for, at begrænse CO2, også er vi vilde med de fynske råvarer og indbyggere, derfor gør vi alt hvad vi kan, for at involvere og inddrage både lokale producenter, restauratører og mennesker.
Alle madboder serverer mad i bæredygtig emballage.

Find vej

Adresse: Ditlevvej 2, 5762 Vester Skerninge

Svendborg-Ollerup
Bil/MC: cirka 10 min. (7,4 km)
Cykel: cirka 15-20 min. (7,4 km.)
Bus: Find aktuel køreplan på www.fynbus.dk
Shuttlebus: Kører fra Frederikssøen kl.11-12. Læs mere længere nede.

Langeland-Ollerup
Bil/MC: cirka 30 min. (24,4 km.)
Bus: Find aktuel køreplan på www.fynbus.dk
Shuttlebus (betaling): Kører fra Rudkøbing kl.10.30

Faaborg-Ollerup
Bil/MC: cirka 15 min. (13 km.)
Bus: Find aktuel køreplan på www.fynbus.dk
Shuttlebus (betaling): Kører fra Faaborg kl.10.30

Der bliver oprettet parkeringspladser til både cykler, MC’er, handicapbiler- tæt ved festivalpladsen. Publikum med VIP-billet der er kørende, skal følge skiltehenvisning til VIP-parkering.

Vi opfordrer alle til at bruge offentlig transport, shuttlebusser eller jernhesten.

Siddepladser og møbler

Olympen Live-festivalplads er på en skøn græsplæne, omringet af skråning, hvor I kan sidde og nyde festivalen og dagen.

Rundt på pladsen er der borde/bænkesæt og pallemøbler mm.

I må ikke medbringe egne møbler, men gerne tæpper og lign.

Olympen Live er reelt en ståkoncert, men vi ved også godt det er laaang tid, at stå op i 13 timer, derfor sørger vi selvfølgelig for lidt siddepladser, ligesom på mange andre festivaler. Ved street food-området opsættes bl.a. borde/bænkesæt, så I kan sidde og nyde jeres mad.

Vi vurderer i år et, at der er plads til små 1.000 campingstole på pladsen. For at undgå I som gæster kommer forgæves med jeres egne campingstole når max er opnået, og for at sørge for pladsen ikke bare flyder med campingstole, bliver campingsstolene solgt på forhånd via Ticketmaster. Hvis der er campingsstole der ikke er solgt, vil de blive de solgt på pladsen til der ikke er flere. Campingstolen kan du købe sammen med din billet. Har du allerede købt billet, kan du klikke på “Køb campingstol” nedenfor bestilling din stol. Stolen er din når den er købt og du må tage den med dig hjem efter festivalen.

Gratis shuttlebus fra Svendborg

Lørdag den 24. august mellem kl.10.30-13.00 kører der shuttlebus fra Frederiksøen til Olympen Live i Ollerup. Det er gratis. Først-til-mølle.

Svendborg Kommune sørger for der kører GRATIS shuttlebusser. Shuttlebusserne kører pendulfart mellem Frederiksøen og festivalpladsen. Vi kan ikke garanterer pladser til alle.

Du skal fremvise billet til Olympen Live ’24for at køre med bussen. Bussen kører retur til Svendborg fra Olympen Live mellem kl.23.30-01.30. Den sidste bus forventes at køre fra Ollerup omkring kl.01.00.

Igen, der er INGEN garanti for plads til alle. Det er først til mølle. Der kører ligeledes offentlig transport. Se mere på rejseplanen.dk

OBS: Der er et begrænset antal pladser, vi kan derfor ikke garanterer plads til alle på shuttlebusserne.
Kommer du fra Faaborg, Rudkøbing eller Odense, kan du booke billet med shuttlebusserne fra de byer. Pris 115 kr. + gebyr. Billet købes sammen med festivalbillet på Ticketmaster eller find link under tilkøb.

Festivalbus fra Faaborg, Odense og Rudkøbing

Kræver billet.

RUDKØBING
Mødested: Rudkøbing busterminal
Busselskab: X
Mødetid: Kl.10.20
Afgang: Kl.10.30
Forventet ankomst på festivalen: Kl.11.15
Fra busparkering skal du følge flagene til hovedindgangen på Ditlevvej, ca. 400 m.
Bussen kører fra busholdepladsen, hvor du blev sat af kl.00.30.

ODENSE
Mødested: Dannebrogsgade, bag ved Odense Banegård
Busselskab: X
Mødetid: Kl.10.20
Afgang: Kl.10.30
Forventet ankomst på festivalen: Kl.11.30
Fra busparkering skal du følge flagene til hovedindgangen på Ditlevvej, ca. 400 m.
Bussen kører fra busholdepladsen, hvor du blev sat af kl.00.30.

FAABORG
Mødested: Ingo Faaborg ved vaskehal, Engvej/Kildetoften
Busselskab: JK Busser
Mødetid: Kl.10.20
Afgang: Kl.10.30
Forventet ankomst på festivalen: Kl.11.15
Fra busparkering skal du følge flagene til hovedindgangen på Ditlevvej, ca. 400 m.
Bussen kører fra busholdepladsen, hvor du blev sat af kl.00.30.

Offentlig transport

Busserne mellem Svendborg/Faaborg stopper ved Gymnastikhøjskolen i Ollerup, få 100-meter fra koncertpladsen. Se aktuelle køreplan på www.rejseplanen.dk

Parkering

Der er to områder til parkering, ét område på Svendborgvej (VIP + Autocamper-parkering) og ét område på Ditlevsvej. Parkering på Svendborg kræver autocamper-parkeringsbillet eller VIP-billet.

Parkering koster 50 kr. Pengene går til den lokale forening, der håndterer parkeringsområdet.

Cykel, handicap og mc-parkering er på Ditlevsvej, på markerede områder. Se skilte.

Handicap-parkeringspladserne er forbeholdt gæster med handicapbillet og kørestolsbruger, idet der er et begrænset antal handicappladser i meget kort afstand til hovedindgangen. Øvrig handicap henvises til parkering på marken, Ditlevsvej. Se vejvisning for omkørsel til parkeringsområdet.

Overnatning

På Sydfyn sover du altid godt.

Hotel, vandrehjem, Bed & Breakfast, Airbnb mm. Find en samlet oversigt på VisitSvendborgs site. Du kan også søge efter f.eks. Airbnb i Vester Skerninge og Ollerup der er meget tæt på festivalpladsen. Derudover findes der de skønneste overnatningssteder i Faaborg. Fynbus kører fra Faaborg til Ollerup både formiddag, frokost og aften. Kontakt VisitSvendborg for mere info. www.visitsvendborg.dk

Autocamper

Ved forudindgået aftale, kan du parkere din autocamper og overnatte i den.
Vi gør opmærksom på at der IKKE er adgang til vand, strøm eller andre faciliteter. Det er ligeledes ikke muligt og strengt forbudt at tømme campingtoiletter på området.
Betaling for autocamper-parkering skal ske forud via tilkøb her på siden.
Vi gør opmærksom på at der er tale om et parkeringsområde ikke et camp-område.

Tilgængelighed

Olympen Live-festivalen afholdes på en sportsplads, bag ved Gymnastikhøjskolen i Ollerup.

Parkering: Er du kørestolsbruger og har handicapkort til bilen + handicapbillet til Olympen Live, så sæt bilen på handicapparkeringspladsen, skråt overfor indgangen på Ditlevsvej (en sidevej til Svendborgvej). Handicapparkeringspladsen er forbeholdt gæster med handicapbillet. Handicapparkeringspladsen er inkluderet i billetten.

Indgangen finder du på Ditlevsvej, skråt overfor parkeringsområdet. Indgangsvejen er på en grusvej med hældning. Du skal sørge for enten selv at kunne transportere dig op ad grusvejen eller have en hjælper med til at sikre du trygt og sikkert kan komme op ad grusvejen.

Vi gør opmærksom på, at festivalen afholdes på en græsplæne. Alt efter vejret, kan der være udfordringer med at færdes på pladsen, medmindre du har et hjælpemiddel, der er bygget til at færdes i forskellig slags terræn. Der udlægges ikke køreplader.

Der er ikke særlige områder for publikum med funktionsnedsættelse, derimod er pladsen åben for alle. Af sikkerhedshensyn, er det vigtigt, du kan transportere dig rundt selv eller sammen med din hjælper.

Festivalpladsen ligger nede af en skråning, der er derfor bygget en handicaprampe fra grusområdet lige efter indgangen og ned til pladsen. Handicaptoilettet er placeret tæt ved handicaprampen, på fastunderlag på grusområdet.

Barerne, undtaget specialølbaren er niveaufri.

Enkelte madboder er niveaufri, øvrige madboder er opmærksom på at hjælpe med bestilling og aflevering af mad til publikum der f.eks. sidder i kørestol.

Mad, drikke og allergener

Vi sørger for iskolde fadøl fra Albani, drinks fra Nohrlund, sodavand, vand, kaffe, shots og lækker vin.

Der vil på koncertpladsen være forskellige fynske food trucks med et lækkert udvalg.

Gluten- og laktosefri-alternativer: Der vil være gluten- og laktosefri-alternativer på pladsen. Se info om madboder på "MAD" siden. Kontakt madboderne direkte for yderligere info om allegener.

Vegetar: Der vil være vegetar-retter på pladsen.

Returordning

For at passe godt på naturen og holde pladsen pæn, har vi valgt (ligesom mange andre) at indføre returordning. Du betaler 5 kr. i tillæg pr. emballage. Medbringer du emballagen ved næste køb, fratrækkes tillægget. Pengene refunderes ikke.

Alt muligt andet

Der er affaldssortering på pladsen. Vi sorterer bioaffald, restaffald og plastik på selve pladsen. Mad serveres i miljøvenlig emballage.

Vi har ligesom andre festivaler valgt at have returordning på krus, så vi undgår en plads fyldt med krus/affald.
Det er muligt at købe børnebilletter (3-11 år). Vi gør dog opmærksom på at festivalen ikke henvender sig til børn, men til voksne. Der vil derfor ikke være aktiviteter for børn. Af sikkerhedsmæssige hensyn og for at passe på børnene, skal børn/unge under 15 år være ifølge med en voksen. Vi anbefaler at børn under 15 år ikke opholder sig på pladsen efter kl.20.00. Vi skal passe godt på hinanden og skabe gode minder i fællesskab.

Toiletter, handicaptoilet og pissoir findes i hovedbygningen ved scenen. Derudover er der pissoir og handicaptoilet på pladsen.
Du kan genopfylde din på pladsen købte vandflaske i vandhanerne i kælderen ved toiletterne. Det er alm. postevand. Det er naturligvis gratis.

Alt det du ikke må (og må)

Det er ikke tilladt at medbringe mad og drikke. Du kan købe mad og drikke på pladsen.
Det er ikke tilladt at medbringe paraplyer, stole og andre lignende genstande. Du må rigtig gerne medbringe mindre puder, tæpper og lign. Det er muligt at købe en campingstol på pladsen. For at undgå der er et overtal af campingsstole på pladsen, som gør pladsen svær at hygge på og for at undgå nogen går forgæves med deres egen campingstol, pga. pladsbegrænsning, vil der blive sat 500 campingstole til salg. Pris 75 kr. stk. De bliver solgt efter først-til-mølle.
Det er ikke tilladt at medbringe professionelt optage-udstyr, hverken til lyd eller billede. Du må rigtig gerne medbringe din smartphone og tage både billeder/video.
Det er ikke tilladt at medbringe dyr, med mindre det er en førerhund.
Det er naturligvis ikke tilladt at medbringe genstande eller andet, der strider mod lovgivningen, hverken våben eller euforiserende stoffer.
Du må gerne tage billeder og video med din smartphone, dog uden blitz. Del dine oplevelser med #OlympenLive og tag os @LiveCultureDK

Historien om festivalpladsen

Oprindeligt blev pladsen kaldt “Ollerup Olympiaden”.

I 1935 blev Landsstævnet afholdt i Ollerup, hvor alle sejl var sat for at skabe et enestående stævne for de 13.000 deltagere.
Det blev afholdt på Gymnastikhøjskolen i Ollerup, lige nøjagtig der hvor Olympen Live afholdes i 2022.

Landsstævnet i Ollerup i 1935 var bemærkelsesværdigt af flere grunde.
På stævnets anden dag besøgte kong Christian d. 10., kronprins Frederik og kronprinsesse Ingrid det store stadion for at overvære stævnet og vise interesse for det folkelige arrangement.

Det var første gang, at fodbold, håndbold, atletik og svømning var repræsenteret ved et landsstævne
– som i 1935 fik de imponerende betegnelser ”Det Nordiske Landsstævne” og ”Ollerup Olympiaden”.

Læs mere på DGI-historieside.

Læs mere på Fyns Amts Avis (Verdensinspiration i Ollerup)

Ollerup Gymnastikhøjskole

P GYMNASTIKHØJSKOLE
Verdens første gymnastikhøjskole

Ollerup har mere end 90 års erfaring med højskolelivet, gymnastik og udvikling af elever.

Deres kernekompetencer er bevægelse, frivillighed, internationale relationer og pædagogisk udvikling.
Det faglige fokus er centreret om gymnastik og idræt, og vores ambition er at skabe idrætsudøvere såvel som kompetente medborgere.

Ollerup er lige så meget en idrætshøjskole som en gymnastikhøjskole.

LÆS MERE OM OLLERUP HER

Live Culture

Live Culture er arrangør af Olympen Live
Læs mere https://liveculture.dk/om-live-culture/

Der er fotografer tilstede

Live Cultures fotografer og videofotografer vil være tilstede og lave situationsbilleder, hvor fokus er rettet mod den gode stemning til festivalen/koncerten. Formålet med billedet og videoerne er at fange ’øjeblikket’, stemningen, følelsen og de gode vibes. Vores fotografer laver som udgangspunkt i portrætbilleder af publikum med mindre I selv har bedt om dette eller givet tilladelse hertil.
Ved køb af billetter til en offentlig koncert eller festival, giver du samtidig samtykke til at vi Live Cultures fotografer og videofotografer må tage billeder, der senere kan blive delt på sociale medier, print, hjemmesider og andre steder, hvor det for Live Culture er relevant at benytte.
I info e-mails der udsendes inden koncerter og festivaler gør vi altid opmærksom på dette, og giver dig naturligvis mulighed for at frabede fotografering eller deltagelse i video. For at undgå du deltager, har vi brug for at fotografer og videofotografer kan identificere dig. Vi har 100% fuld respekt for at du ikke ønsker at blive fotograferet eller filmet af Live Culture.
Du kan til en hver tid kontakte os og bede os fjerne billeder eller klippet i en evt. video. Vi opbevarer billeder og video på en sikker server med nøje kategorisering, så vi nemt i løbet af et øjeblik kan identificere og fjerne billeder og videoer hvor du indgår.